Tien zingende zonnetjes


Het regenachtige weer ook beu? Dan spelen we toch gewoon zelf voor zon! Dat is meer dan ooit het geval volgende week zaterdag 12 augustus. Dan komt ons huiskoor in actie: Savia Flamenca zingt ter gelegenheid van de derde Zomerbelevenissen 2023. We gaan weer op zoek naar synergieën tussen flamencocultuur, muziek, lekker eten, goede wijn ...

Thema: cante flamenco

Zang is de meest elementaire uitdrukkingsvorm in flamenco. Niet zozeer de tekst, maar stemverbuigingen, "uithalen" en lichaamstaal van de zanger(s) brengen de emotie over. Vrolijke en verdrietige liedjes, om op te dansen of om gewoon naar te luisteren, kleurrijk zijn ze in elk geval (letterlijk of figuurlijk).

Open zangworkshop van 13 tot 15u 

Zingen is zuurstof voor de ziel. Doe mee met Esteban Murillo en de leden van het koor als ze de liedjes voor het concertdiner doornemen. De succesrijke, jonge flamencozanger vervangt koormeester Antonio Paz, die van een welverdiende vakantie in zijn geboorteplaats Malaga geniet.

Flamencodiner vanaf 18u, gegarandeerd met zon

Tijdens de gangen door, zorgt Savia Flamenca vijf keer voor brede opklaringen: het aperitief brengt de liefde mee, de grote dichter uit Granada laat zijn licht schijnen bij het voorgerecht, het hoofdgerecht tovert feest uit de hoed (en op het bord) en het dessert komt met een hoop pret uit het land van de zoete Dulcinea. Tenslotte zorgt de fin de fiesta voor een stomende hittegolf. Als daar maar geen warmteonweer van komt.

Proef de duende, de magische inspiratie van de flamencoziel en de rijke smaken die haar voeden.  Laat u meeslepen door de vreugde en de emotie. Beleef de zon, ook al zit ze achter de wolken.

Tot volgende week?

Ja, ik doe mee

Ik kijk ernaar uit!

Lene Vandersteegen
Uw gastvrouw
lene@devolmolen.be
+32 473 59 37 11‬

P.S. Nieuwsgierig naar de laatste editie van Zomerbelevenissen 2023? Het thema van de totaalbeleving is Mudejar in Al-Andaluz, het bio-diner staat in het teken van Moorse invloeden en oriëntaalse dans.

Flamencozanger (cantaor) Esteban Murillo in actie tijdens een van de Zomerbelevenissen in 2022.
Flamencozanger (cantaor) Esteban Murillo in actie tijdens een van de Zomerbelevenissen in 2022.

Is zelf zingen niets voor u? Schrijf dan enkel in voor het flamencodiner met optredens van het enige Vlaamse flamencokoor, Savia Flamenca. (Klik op de foto voor info)
Is zelf zingen niets voor u? Schrijf dan enkel in voor het flamencodiner met optredens van het enige Vlaamse flamencokoor, Savia Flamenca. (Klik op de foto voor info)

De foto bovenaan is van Christophe Verhaegen, genomen tijdens een koorrepetitie van Savia Flamenca ter voorbereiding van het theaterstuk Poema para los Muertos (Gedicht voor de Doden), een eerbetoon aan Federico Garcia Lorca, de grote dichter uit Granada. U kunt de voorstelling nog bekijken op 28 oktober.

Meest recente posts

Blog & nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang ons laatste nieuws in uw e-mailbox

Blog

In de kijker

VAKANTIEVERBLIJF B&B VOLMOLEN

Bij ons overnachten? 

Welkom bij zusterbedrijf aan de overkant, Vakantieverblijf B&B Volmolen.

Ontdek Meer