Lene Vandersteegen
Lene Vandersteegen bedacht een nieuw, eigentijds concept voor het industrieel erfgoed en maakte haar droom waar in een eeuwenoude watermolen.
Na een tiental jaren van overleggen en plannen, restaureerde ze in 2017 de 16de eeuwse volmolen die al sinds haar kindertijd in het bezit van de familie is. Minder dan een jaar later, op 27 april 2018 opende ze de deuren van Danshuis Volmolen.
Spaanse flamencocultuur in Limburg?
"Sinds ik in 2006 met flamencodans begon is de hobby uitgegroeid tot een passie en een manier van leven," vertelt Lene Vandersteegen. "Ik voel me verwant met de tragiek van de Spaanse zigeuners die me in sommige opzichten doet denken aan hoe de Vlamingen in de loop der geschiedenis door vreemde volkeren onder de voet werden gelopen en verdrukt. Dat heeft invloed op een volk. Ik voel me een echte Vlaamse, una Flamenca. Ik ben zelfs geboren op de Vlaamse feestdag."
Gezonde voeding
"Ik experimenteer, samen met mijn zussen, al jaren met gezonde voeding en wat dat met een mens doet. Wij hebben ondervonden dat 'goed eten' wonderen kan verrichten en het is heel erg dat de moderne geneeskunde de merites van medicinale voeding naar de hekserij verwijst. Ik werk in het Danshuis met biologische ingrediënten en op de kaart staan uitsluitend natuurlijke en biologische dranken. Een gedeelte van fruit en groente komt uit de ecologische tuin van zusterbedrijf Vakantieverblijf Volmolen. Alle dingen die ik zelf in de keuken gebruik verkoop ik ook in het ecobiologisch keukenwinkeltje. Daar kunnen eigen bereidingen bijkomen onder het label Homemade Volmolen. Ik wil ook klanten actief begeleiden naar een gezonder leven door beter te eten."