Biocafé 

Biocafé 

Biocafé in oude watermolen

De Spaanse tapascultuur is vermaard en kandidaat om Unesco werelderfgoed te worden. Het gebruik wordt wereldwijd overgenomen en ingepast in andere eetculturen.  Wij gaan terug naar de oorspronkelijke traditie van de tapa die uit het zuiden komt: daar beschermden ze hun sherrytje tegen insecten door het glaasje af te dekken met een bordje (tapa = deksel). Een Spaanse mama vond zo'n leeg schoteltje maar niets en legde er een hapje op. Zo werd een gastvrije gewoonte geboren.

Wie bij ons een glas wijn drinkt krijgt daar gratis een tapaatje bij. Voor de grotere honger zorgt de keuken voor biologische tapasplankjes met lekkernijen volgens seizoen en marktaanbod.

Drankenkaart

Het zwaartepunt van de drankenkaart ligt op de wijn - uit Spanje, of wat dacht u? Authentieke, natuurlijke cava uit Valencia, wijn uit diverse streken, sherry uit flamencoland en een vermouth. Daarnaast onze eigen theemengelingen, fruitsappen uit Haspengouw en de biobiertjes van Jessenhofke.

Bewonder het interieur van de oude graanmolen met de mooie houten spanten en het zadeldakplafond. Of geniet van uw drankje-hapje op een van de terrassen: vooraan met uitzicht op het oude molenaarshuis en zijn ecologische tuin, op de patio tussen de molen en de dansstudio of op de steiger aan de oever van de Bosbeek.

Blog & nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang ons laatste nieuws in uw e-mailbox

Blog

In de kijker

VAKANTIEVERBLIJF B&B VOLMOLEN

Bij ons overnachten? 

Welkom bij zusterbedrijf aan de overkant, Vakantieverblijf B&B Volmolen.

Ontdek Meer