Zomerfeest met sevillanawedstrijd

Zondag 25 juni 2023, 14u

Zomerfeest met sevillanawedstrijd

Derde uitgave van wat moet uitgroeien tot een traditie: een jury van professionals en publiek zal de beste Sevillanadanser bekronen, rekening houdend met zijn of haar niveau. 

De winnaar (m/v) mag de wisseltrofee mee naar huis nemen: een miniatuur kopie van het unieke kunstwerk, La Flamenca del Agua van Jeroen Melkert. Die staat te pronken in Antwerpen, bij de winnares van de editie 2022, Greet De Man.

Wedstrijdcriteria

De jury let op techniek en stijl, uitstraling, expressie en harmonie. Koppels kunnen bestaan uit twee dames, twee heren of dame en heer. Ook trio's, kwartetten, kwintetten, ... van beiderlei kunne zijn toegelaten.

Verloop van de wedstrijd

Deelnemers dansen drie afvalrondes: een traditionele, een romantische en een moderne Sevillana. Voor de finale (rond 17u) blijven twee koppels over. Zij dansen een zelf gekozen Sevillana. Daarna beslist de jury wie de wisseltrofee voor een jaar in de prijzenkast mag zetten en wie de kas van het goede doel van zijn keuze mag spekken.

(Foto: Zomerfeest 2022, Greet De Man, winnaar Sevillanawedstrijd - ©Hans Krenger)

Schoolfeest

De studenten van verschillende dansklassen (flamenco, Orientaalse dans) laten zien wat ze het afgelopen schooljaar zoal geleerd hebben. Tussen de voorrondes van de sevillana-wedstrijd ziet u enkele belly dances en flamencostijlen (tangos, soleá por buleria).

Doe mee aan de sevillanawedstrijd

Misschien neemt u de wisseltrofee wel mee naar huis.

Deelnameprijs: €10 per persoon voor het goede doel
Deelnemers brengen zelf een goed doel mee. Wie wint neemt de hele pot mee voor de organisatie van zijn of haar keuze.

€ 10

Schrijf u in

video

Wat is een sevillana?

Een folkloredans die aanleunt bij flamenco. Iedereen kan de traditionele choreografie aanleren. Alle feestelijke gelegenheden zijn goed om sevillana's te dansen.

Op de video ziet u professionele muzikanten aan het werk. Dat ziet er misschien nogal ernstig uit. Meestal gaat het er veel uitbundiger aan toe ;-)

Blog & nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang ons laatste nieuws in uw e-mailbox

Blog

In de kijker

VAKANTIEVERBLIJF B&B VOLMOLEN

Bij ons overnachten? 

Welkom bij zusterbedrijf aan de overkant, Vakantieverblijf B&B Volmolen.

Ontdek Meer