Voorstelling Marisol Valderrama Guerrero

23 september 2023, 21u

Flamencovoorstelling Marisol Valderrama Guerrero & Co

Quadro flamenco

Marisol Valderrama Guerrero (dans)
Esteban Murillo (zang)
Antony Carruba - El Carru (gitaar)

Danseres, choreografe en docente Marisol Valderrama Guerrero is geboren in Brussel uit Andalusische ouders en danste al op haar zestiende bij Antonio Martinez. Na haar klassieke opleiding studeerde ze bij de grote meesters in Sevilla en Cádiz. Ze werkte mee aan heel wat professionele voorstellingen (onder meer rond Federico García Lorca) en ze schrijft zelf dansscenario's. Naast het dansen behaalde ze een graduaat in de logopedie en vatte ze een interesse op voor oosterse culturen. In 2016 werkte ze als choreografe en danseres in Bhopal, India.

Volgens de oudste bronnen vertrokken de gitanos of Spaanse zigeuners in de 15de-16de eeuw vanuit India om via Egypte en Noord-Afrika in Europa aan te komen. De Indische muziek- en danscultuur vormt dus een belangrijke basis voor flamenco. Marisol Valderrama Guerrero sluit aan bij de oude tradities en verenigt in haar werk flamenco met oosterse culturen.

Haar visie?

"De dans is een kracht die de ziel ontplooit als een lotus met ontelbare bloemblaadjes. Een manier om in de ruimte te zijn. Nieuwe dimensies openen zich terwijl je contact houdt met je lichaam. In de dans verenigen zich de spirituele en de materiële wereld. Het is de weg die de hersenen in slaap wiegt en waarbij het hart de controle over het lichaam overneemt.
Dansen is strijden met wat je belemmert, met alles wat weegt en bezwaart. Met je lichaam ontdek je het wezenlijke, de essentie van het leven. Het creëert een fysieke verbinding met geestelijke vrijheid. Daarom beoefenen we met de dans een heilige kunst."

Esteban Murillo - kind aan huis bij Danshuis Volmolen - is een jong zangtalent, geboren in Charleroi (1995): passioneel, gevoelig en met veel persoonlijkheid.

Anthony Carrubba, "El Carru" heeft een Master-graad als flamencogitarist en ontpopt zich tot toonaangevende gitaarleraar in Frankrijk.

Tablao flamenco

Zaterdag 23 september, 21u

(Workshops flamenco & indische invloeden op zaterdag en zondag)

Bestel uw ticket(s)
Bel of e-mail Lene:
+32 473 59 37 11
lene@devolmolen.be

€ 25

Ja, reserveer mijn plek

Blog & nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang ons laatste nieuws in uw e-mailbox

Blog

In de kijker

VAKANTIEVERBLIJF B&B VOLMOLEN

Bij ons overnachten? 

Welkom bij zusterbedrijf aan de overkant, Vakantieverblijf B&B Volmolen.

Ontdek Meer