Klankenbad met Johnny Brouns

Donderdag 23 mei 2024, 20u

Klankenbad met Johnny Brouns

Ook wel sound healing of klankmeditatie genoemd. Het concert van theatermaker en muzikant Johnny Brouns brengt een ode aan de terugkeer van het licht.

De klankkunstenaar legt het zelf uit

"Alles in het universum komt uit dezelfde bron, uit de stilte, de leegte die tegelijkertijd alles is. Deze bron leeft eeuwig. Ze heeft een hartslag. En zoals het woord 'slag' al verklapt is er dus een trilling, een vibratie, een (golf)beweging, een frequentie. Aangezien alles dat er is uit deze bron komt, heeft alles een bepaalde vibratie, trilling, frequentie. Niets staat ooit stil in het universum.

Hoe hoger de frequentie, des te dichter bij de bron. Hoe lager de frequentie, des te dichter de vorm, de materie. Een mens kan maar tot een bepaalde hoogte frequenties waarnemen. Hij is zijn diepere oorsprong kwijt. De waarneming is dermate begrensd dat hij vergeten is wie of wat hij in wezen is.

Dankzij het werken met klanken wordt geleidelijk aan het gewaarzijn, de het waarnemen terug groter. Je komt in een andere 'stemming'.

Ik ben verheugd hierbij te mogen helpen. Tijdens een klankenbad ga ik met behulp van allerlei muziekinstrumenten (o.a. mijn stem, de gong, klankschalen, flow chimes, handpan, sjamanentrommel …) op intuïtieve manier een reinigend bad van klanken laten ontstaan.

U hoeft helemaal niets te doen. Laat u drijven op de golven. De energie, de trilling weet precies die plekken te vinden waar uw lichaam, ziel en geest steun kunnen gebruiken. U ervaart een diep gevoel van ontspanning, een roes, en u kunt een mooie innerlijke reis beleven."

"Wie is die kwibus eigenlijk?

Ritme zit me in het bloed, als puber speelde ik het drumstel in een rockband. Jaren later begon ik djembe te spelen en ontdekte ik de kracht van de eeuwenoude West-Afrikaanse ritmes die voor een sterke verbinding in de stammen zorgde en oorspronkelijk gebruikt werden voor verschillende doeleinden zoals genezing, de godenverering, dankbaarheid voor een goede vangst ... De aangename trancebeleving die de ritmes opwekken had en heeft nog altijd een positief effect op mijn gemoed. Ik ging de interesse voor muziek combineren met theater en heb twaalf jaren op de planken gestaan als entertainer en zanger in een komisch, clownesk duo. Deze ervaringen hebben me veel geleerd over het liefdevol verbinden met mensen en ze hebben me mijn eigen (zang)stem doen ontdekken. 

Toen de roep van de drum opnieuw te luid werd besloot ik afscheid te nemen van het theater en ben ik me meer en meer gaan verdiepen in de mysterieuze wereld van de sjamanentrommel. In de loop der jaren kwamen daar nog een aantal mooie muziekinstrumenten bij. Momenteel leid ik sjamanistische drumcirkels, heb ik al jarenlang een djembegroep onder mijn hoede en geef ik sound healings en klankbaden, zowel individueel als in groep."

Beperkt aantal plaatsen

Deelnemen kost 20 euro.

Breng een matje mee en draag losse kleding.

Schrijf snel in
Bel of e-mail Lene:
+32 473 59 37 11
lene@devolmolen.be

€ 20

Ja, ik doe mee

Blog & nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang ons laatste nieuws in uw e-mailbox

Blog

In de kijker

VAKANTIEVERBLIJF B&B VOLMOLEN

Bij ons overnachten? 

Welkom bij zusterbedrijf aan de overkant, Vakantieverblijf B&B Volmolen.

Ontdek Meer