Een goed glas wijn of een glas goede wijn?


Wat is het verschil? "Een goed glas wijn", dat is gezellig uit met vrienden of op een romantische date,  een ontspannende after-work, napraten over een voorstelling of een beloning na het wandelen, fietsen of dansen. Op het terras, aan de bar, in een zetel? Een groot of goed gevuld glas wijn misschien. Of de hele beleving errond.

Wat denkt u van een goed glas goede wijn?

Alles wat goed is aan wijn, daar kunt u voor bij ons terecht. Op onze kaart maakt u uw keuze tussen bijna 40 Spaanse kwaliteitswijnen, objectief gecertifieerd en gemaakt met passie, vakmanschap en respect voor alles wat leeft, door kleine producenten die we persoonlijk kennen. 

Hier proeft u de liefde van de wijnmaker, de unieke terroir van de wijngaard en de finesse van het vinificatieproces. Het zijn wijnen die u meenemen op reis, die u laten proeven van de zon, de aarde en de ziel van de diverse streken.

Witte, rosé, rode, zoete wijn, cava, sherry, vermout

U weet niet goed wat kiezen? Vertel het me en ik selecteer u de wijn waar u naar zocht. Ik serveer u er graag een bijpassend tapaatje bij. Een kleine of grotere plank met traditionele tapas kan ik u ook van harte aanbevelen :-).

"Beste huiswijn uit de wijde omtrek" 

Wij zijn fier op de wijnen van Vitivinicola Tandem, gelegen op de pelgrimsweg naar Santiago de Compostella, in de koele, rotsachtige Yerri-vallei in Navarra. Waar Alicia, volgens de minimum-interventiemethode, de druiven teelt voor de wijnen waar ze haar hart in legt. In de moderne energieneutrale bodega rijpen de wijnen naar lokale traditie in betonnen citernes en eikenhouten vaten. Jose Maria gaat ermee de markt op en weet haarfijn het wezen van de bergwijnen te treffen tijdens presentaties en degustaties.

Wij kozen deze huiswijnen voor u.

  • Inmacula 2020 (wit): een zachte en volle, goudgele wijn van viura- en viognier-druiven, de fermentatie in houten vaten van Franse eik zorgt voor een lichte houttoets, drie maanden op droesem met  regelmatig omroeren geven de wijn zijn volume. De aroma's van perzik, peer, witte bloemen en elegante mineralen zijn een uitzonderlijk genoegen voor neus en mond. De "onbevlekte" krijgt dan ook 92 punten in de Guía Peñín!
  • Casual 2022 (rosé): een frisse en elegante, bleke rosado van garnacha-druiven met aroma's van aardbeien, frambozen en rozenblaadjes. Peñin geeft onderscheiding met 89 punten.
  • Immune 2022 (rood): een krachtige en complexe dieprode wijn van handgeplukte garnacha-druiven met aroma's van kersen, pruimen en bergkruiden zoals tijm, rozemarijn en kreupelhout. Peñin oordeelt "uitstekend" met 87 punten.

Kom snel (nog) eens langs in ons biocafé en laat u telkens weer verrassen door kwaliteit, diversiteit en sfeer. (Ook bier- en frisdrankliefhebbers komen aan hun trekken.) Voor grotere gezelschappen graag even reserveren: de oude molen is knus en beperkt in ruimte.

Altijd welkom,
Lene Vandersteegen
Uw gastvrouw

P.S. Een goede wijn voor thuis of als cadeau? Alle wijnen op de kaart zijn ook te koop in ons biowinkeltje.

Onze menukrant met onweerstaanbare drankjes en tapas. Alles natuurlijk, biologisch, ecologisch.
Onze menukrant met onweerstaanbare drankjes en tapas. Alles natuurlijk, biologisch, ecologisch.

Bodega Tandem, hoger gelegen in de Yerri-vallei, Navarra - baken op de pelgrimsweg naar Santiago de Compostella.
Bodega Tandem, hoger gelegen in de Yerri-vallei, Navarra - baken op de pelgrimsweg naar Santiago de Compostella.

Eigenaars Jose Maria Fraile (marketing) en Alicia Eyaralar (vinologe) van Bodega Tandem.
Eigenaars Jose Maria Fraile (marketing) en Alicia Eyaralar (vinologe) van Bodega Tandem.

Jose Maria legt uit wat er zo speciaal is aan de Tandem-wijnen.
Danshuis Volmolen: Flamenco dansstudio, bio-ecowinkel en biocafé in Maaseik | Danshuis Volmolen

Danshuis Volmolen: Flamenco dansstudio, bio-ecowinkel en biocafé in Maaseik | Danshuis Volmolen

Beleef Spanje in muziek, dans, wijn en tapas in ons danshuis. Multifunctionele dansstudio, bio-ecowinkel en gezellige babbelbar in een gerestaureerde watermolen omringd door natuur.

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Blog & nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang ons laatste nieuws in uw e-mailbox

Blog

In de kijker

VAKANTIEVERBLIJF B&B VOLMOLEN

Bij ons overnachten? 

Welkom bij zusterbedrijf aan de overkant, Vakantieverblijf B&B Volmolen.

Ontdek Meer