Avondje uit met Federico Garcia Lorca?


Ja? U wordt verwacht op 28 oktober, 21u voor een intieme ontmoeting. Federico legt zijn vrolijke flamencohart en zijn duistere dichtersziel voor u bloot. Met het Gedicht voor de Doden luidt hij een poëtische novembermaand in.

Alle info vindt u hier.

U hebt groot gelijk

Een avondje in het gezelschap van dit literaire genie is ongetwijfeld een inspirerende belevenis. Dat wordt genieten van een van de meest getalenteerde dichters en toneelschrijvers die de wereld ooit heeft gekend. Reken op emotie, passie en diepe inzichten in de menselijke natuur. Hoewel hij zelf opgroeide in een welgestelde, kunstzinnige familie, ontpopt hij zich als bijzonder sociaalvoelend en empathisch voor armen en verdrukten, zoals de zigeuners. Met zijn warmte en charisma verleidt hij u tot de liefde voor de getormenteerde ziel van Zuid-Spanje en de flamencocultuur.

In het gezelschap van Lorca geniet u van uitbundige vrolijkheid en de ingetogenheid van een glas bejubelde wijn. Een lach en een traan zijn hem immers op het lijf geschreven. Poema para los Muertos raakt u in het hart.

U twijfelt?

U laat de kans toch niet liggen op een blik in het wezenlijke van de mens? Hoe zijn hartstocht en zijn liefde het leven van onschatbare waarde maken, ook al is het eindig? Wist u dat Lorca zijn eigen (gewelddadige) dood voorspelde in zijn poëzie? En dat hij beloofde dat het maar voor even was ...?

Grijp de kans om uit te vinden hoe hij dat zag ...

Reserveer uw plek

Uw ticket voor de afspraak met de Andalusische held die op ontdekking ging in de wereld en durfde weerstand bieden tegen de onmenselijkheid van het Franco-regime? Het multimediale flamencotheater van het koor Savia Flamenca en drie professionele flamencoartiesten: Poema para los Muertos (Gedicht voor de Doden), een eerbetoon aan de vermoorde dichter.

Met een druk op de knop bent u erbij.

Ja, ik kom. Vertel me er alles over.

Of boek meteen uw plek: antwoord op deze e-mail, stuur me een bericht of bel mij op ‭+32 473 59 37 11‬. (Een zitje kost 25 euro, inclusief een welkomdrankje naar keuze.)

Tot volgende week?

Lene Vandersteegen
Uw gastvrouw

P.S. Ontdek hier het fotoalbum van de theatervoorstelling. Liever film? De trailer vindt u verder naar onder. Scrolt u nog even door dan leest u wat anderen zeggen over hún avondje uit met Federico ...

Het koor Savia Flamenca en Saïdjah la Zambra in actie tijdens de evocatie van De Bloedbruiloft, een emotioneel theaterstuk van Federico Garcia Lorca (foto: ©Studio Leyssen Photograph). Klik op het beeld voor het volledige fotoalbum.
Het koor Savia Flamenca en Saïdjah la Zambra in actie tijdens de evocatie van De Bloedbruiloft, een emotioneel theaterstuk van Federico Garcia Lorca (foto: ©Studio Leyssen Photograph). Klik op het beeld voor het volledige fotoalbum.

De trailer voor flamencotheater Poema para los Muertos - Gedicht voor de doden, ter gelegenheid van de première. Op 28 oktober, 21 u, een nieuwe kans om het stuk te beleven.
Het programmaboekje voor het flamencotheater Poema para los Muertos biedt u een praktisch overzicht van de opzet, de inhoud en de structuur van de voorstelling, met heel wat krachtige beelden. Voor 5 euro is het van u: een mooi aandenken aan een memorabel avondje uit. Bovendien doet u zo een duit in het zakje van het flamencokoor.
Het programmaboekje voor het flamencotheater Poema para los Muertos biedt u een praktisch overzicht van de opzet, de inhoud en de structuur van de voorstelling, met heel wat krachtige beelden. Voor 5 euro is het van u: een mooi aandenken aan een memorabel avondje uit. Bovendien doet u zo een duit in het zakje van het flamencokoor.

Wat anderen zeggen ...

“De voorstelling was écht prachtig … een totaalbeleving die emotioneel blijft nazinderen!” (Cornelia Coolen, toeschouwer)

“… ik heb ik er echt van genoten, hoe geweldig is het om zo'n prachtige artiesten van dichtbij te mogen meemaken! Ook de inleiding was boeiend, Bart Vonck is een begenadigd verteller en schrijver, …” (Wim Ignoul, toeschouwer)

“Wat op mij het meest indruk heeft gemaakt is de sterke dramatische aanwezigheid van het koor dat, als een personage in een antieke tragedie, perfect weergeeft waar het in deze Lorca-evocatie om draait: enerzijds de uitbeelding van de dood die zich in een passionele moord manifesteert en anderzijds de passie van de liefde die doorheen het ‘groen, ik houd zo van je groen' het bestaan verlicht en voor vreugde zorgt. Die dood ('het requiem') en de uiteindelijke vreugde worden door het koor sterk op de scène gezet.” (Bart Vonck, dichter en notoire Lorca-vertaler in het Nederlandse taalgebied)

“Een boeiende voorstelling, en een feest van herkenning voor wie de beroemde Lorca-interpretaties uit de flamencogeschiedenis kent. De combinatie van professionele artiesten en amateurs is een gewaagde, maar het spetterende enthousiasme maakt een enkele minder soepele overgang of noot weer goed. In alles voel je de liefde van de makers voor het werk van Lorca én voor de flamenco.” (Marta Flendrig, professionele flamencodanseres en -docente)

“Genoten, ik ging helemaal mee in het verhaal! Ik wist niet wat te verwachten, maar het heeft me helemaal in vervoering gebracht. In een mum van tijd was de voorstelling voorbij. Applaus voor zowel organisatie als de figuranten!” (Inge Kuypers, Studio Leyssen Photograph)

“Een multimediale happening, een Eerbetoon aan Federico Garcia Lorca en een Eer voor de toeschouwer dit te mogen ontvangen. Ik ben diep geroerd …” (Severine, toeschouwer en paardenfluisteraar)

“Mijn verwachting was dat het misschien wat veel van het goede zou zijn, met de gedichten, het koor, solozang, dans, theater én video. Maar de regisseur is erin geslaagd om alle facetten samen te laten komen waarbij het een het ander kracht bijzet. De combinatie van professionals en amateurs is ontwapenend, want natuurlijk is er verschil, maar dit maakt het juist heel voelbaar en authentiek. Het koor heeft een enthousiasme en onbevangenheid die zeker aanstekelijk werken!” (Selene Driessen, professionele flamencodanseres en -docente)

“Met Poema para los Muertos is een uniek kunstwerk op zich gecreëerd. Met veel verbeelding drukt het stuk de thema’s van Lorca uit. Thema’s die sterk aanspreken omdat ze ook zo des mensen zijn. De solozang, het flamencokoor, de dans, de meeslepende teksten, de schermbeelden, de kleding … en toch ook de gedurfde zuivere soberheid van het geheel. Een dergelijk initiatief tegen de achtergrond van de prachtige historische locatie bij de Volmolen in het Belgische Opoeteren waar ik me thuis voel, maakte de voorstelling voor mij extra ontroerend. Een metafoor voor het leven: die levenslange dans van lichaam, geest en ziel, van levenskracht en creativiteit waarmee een mens zijn levenspaden kiest. Met veel dank voor dit geschenk.” (Leo Steuns, ex-ondernemer en filosoof, toeschouwer die het project al een tijdje volgde)

Mis uw afspraak niet met deze warme, goedlachse man, die heel wat te vertellen heeft over het leven en hoe het te leven: geliefde dichter en theatermaker, Federico Garcia Lorca.
Mis uw afspraak niet met deze warme, goedlachse man, die heel wat te vertellen heeft over het leven en hoe het te leven: geliefde dichter en theatermaker, Federico Garcia Lorca.

Meest recente posts

Blog & nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang ons laatste nieuws in uw e-mailbox

Blog

In de kijker

VAKANTIEVERBLIJF B&B VOLMOLEN

Bij ons overnachten? 

Welkom bij zusterbedrijf aan de overkant, Vakantieverblijf B&B Volmolen.

Ontdek Meer