Zwaluwe: muzikale vlucht van vader en dochter


De drie generaties De Cauter mogen een verrijking van de Belgische muziekscene genoemd worden. Stamvader Koen De Cauter is zanger en een autoriteit op gitaar en sopraansaxofoon. Van zijn muzikale kinderen is Myrddin de jongste zoon. Hij leerde als kind klarinet spelen en legde daarna als gitarist een benijdenswaardig parcours af langs jazz, klassieke muziek en flamenco. Hij componeert en is beeldend kunstenaar. Celliste Imre is zijn dochter. Ze debuteerde in 2018 op Gent Jazz aan de zijde van haar vader.

Op 14 oktober, 21u stellen Myrddin & Imre De Cauter hun cd voor, die in het voorjaar uitkwam.

Muzikale connectie in het kwadraat

Myrddin, een begenadigd gitarist, en Imre, een indrukwekkende celliste, creëren samen een unieke klankwereld die traditionele en hedendaagse invloeden combineert.

Myrddin raakte gefascineerd door flamenco en bouwde een reputatie op als tocaor die de zigeunertraditie vermengt met moderne elementen en een persoonlijke toets. Imre verwierf op haar jonge leeftijd al enige bekendheid als veelbelovend talent op de cello, waarmee ze een diepe en melodieuze basis legt onder de muziek van Myrddin en andere artiesten.

Vader en dochter brengen een hypnotiserende mix van emotie en virtuositeit, die een intense en intieme sfeer oproept. Terwijl Myrddin helemaal opgaat in de flamenco, laat hij zich ook inspireren door jazz, klassieke en wereldmuziek. Imre versterkt deze diversiteit door op haar cello een brug te slaan tussen de verschillende genres.

Een voorsmaakje? Zie onderaan ...

Debuut-cd van het duo: Zwaluwe

Voor Myrddin is samen muziek maken - met zoveel gemak, vreugde, ritme en harmonie - net als zwaluwen die door de lucht vliegen. Het album dat ze opnamen in een kapel in Valouse in het Zuiden van Frankrijk staat vol wondermooie, melancholische composities van de hand van Myrddin. Imre voelt de muziek van haar vader perfect aan, ze weet dus ook ook hoe zij die moet aanvullen.

De magie tussen vader en dochter live meemaken op 14 oktober om 21u?

Bestel nu uw tickets

Klik op de knop of neem contact op: lene@devolmolen.be, +32 473 59 37 11.

JA, IK KOM

Tot gauw?

Lene Vandersteegen
Uw gastvrouw

P.S. Ontdek hier het volledige najaarsprogramma

Zwaluwe, de debuut-cd van vader en dochter Myrddin & Imre De Cauter. Kom live hun muzikale vlucht beluisteren. Klik op de foto voor info en tickets.
Zwaluwe, de debuut-cd van vader en dochter Myrddin & Imre De Cauter. Kom live hun muzikale vlucht beluisteren. Klik op de foto voor info en tickets.

Een voorsmaakje: Myrddin & Imre - Tangos Romanticos

Meest recente posts

Blog & nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang ons laatste nieuws in uw e-mailbox

Blog

In de kijker

VAKANTIEVERBLIJF B&B VOLMOLEN

Bij ons overnachten? 

Welkom bij zusterbedrijf aan de overkant, Vakantieverblijf B&B Volmolen.

Ontdek Meer