Chocolade om voor te smelten


In ons biowinkeltje heeft chocolade een speciale plaats. Ambachtelijk en met universele liefde gemaakt is het gezond, hartverwarmend en zoó lekker!

Hartverwarmend?

Montezuma, de koning van de Azteken dronk chocolade voor hij een vrouw bezocht. Eén van die oude beschavingen in Midden-Amerika ontdekte dat cacaobonen eet- en drinkbaar waren en noemden het Xocoatl. Ze behielden de bittere smaak en voegden er allerlei ingrediënten zoals peper en vanille aan toe. Xocoatl had een goddelijke status die verband hield met gezondheid en vruchtbaarheid.

Klaarblijkelijk zit er wel degelijk een stofje in chocolade dat ook vrijkomt in ons lichaam als we ons emotioneel geborgen voelen. Bovendien bevat chocolade flavonoïden en polyfenolen, antioxidanten die een gunstig effect hebben op hart en bloedvaten, diabetes zouden kunnen voorkomen en ontstekingen afremt. Chocolade wekt op, maakt u alerter en is goed voor het humeur.

Onze chocolades zijn organisch geteelt en biologisch verwerkt, duurzaam, vegan en gezoet met natuurlijke ruwe suikers met behoud van voedende bestanddelen (niet-gerraffineerd).

Theo & Philo

De Filippijnen danken hun rijke cacao-erfgoed aan de Spanjaarden, die de planten - Theobroma Cacao - uit Zuid-Amerika meebrachten. Sindsdien vormt cacao een belangrijk onderdeel van de Filippijnse keuken.

Theo & Philo is het eerste ambachtelijke chocolademerk dat het hele productieproces doorloopt in de Filippijnen. Het boon-tot-reepproces focust op de uitgesproken Filippijnse smaakcombinaties en geeft zo een idee van de heerlijke diversiteit die de 7640 (!) eilanden van de archipel te bieden hebben.

Theo & Philo is gevestigd in Manilla en gebruikt uitsluitend pure cacaoboter en natuurlijke ingrediënten.



Auro

Ook deze gouden chocolade komt van de Filippijnen. Au is de chemische aanduiding voor goud. Oro betekent in het Filippino én in het Spaans goud.

Auro biedt de boeren een constante ondersteuning door hen te informeren over bedrijfsbeheer, internationale kwaliteitsnormen, biologische landbouwmethodes en de juiste verwerking na de oogst. En Auro betaalt een erg goede prijs voor de cacao, wel twee tot drie keer de normale marktprijzen, laten ze weten. 



Blanxart

Een Catalaans familiebedrijf, waar de vierde generatie chocolade maakt met veel aandacht voor details. De eigen stijl en innovatieve aanpak bezorgde dit chocolademerk een soort van cultstatus. De bonen komen van over de hele wereld naar de makerij in Barcelona.

De chocolade van Blanxart is romig van smaak en kent zelfs een hele pure variant van 95%. De chocoladekenner treft er dikwijls ongewone ingrediënten aan zoals groene olijven, goji bessen, viooltjes, bramen, aloë vera ...

Blanxart is - evenals onze andere merken trouwens - biologisch en fair verhandeld. Ze zijn boon-tot-reep gecontroleerd en vrij van dierlijke producten en additieven.

Meest recente posts

Blog & nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang ons laatste nieuws in uw e-mailbox

Blog

In de kijker

VAKANTIEVERBLIJF B&B VOLMOLEN

Bij ons overnachten? 

Welkom bij zusterbedrijf aan de overkant, Vakantieverblijf B&B Volmolen.

Ontdek Meer