Kerstberichten


Kerstberichten?! Ja, goed, het is nog maar november en er staan nog wat leuke dingen op stapel voor we aan de kerstfeestelijkheden beginnen. Zoals Farruca op zondag (20/11), Bio-ontbijten (20/11, 27/11 en 4/12), Dauwwandelen (4/12) en Sevillana’s op zondag (4/11).

Maar dan luiden we toch echt de kersttijd in …

Knusse Kerstmarkt op 10 en 11 december

Cadeautjes voor onder de kerstboom, eindejaarsgeschenken of gewoon leuke inkopen voor uzelf … kom eens bij ons naar de markt en geniet van een streepje live muziek.

Wat kunt u er zoal vinden? Handgemaakte juwelen van en met Anneroza, handgemaakte kimono’s van Teja Kaya, zijden sjaals, accessoires, flamencokleding en toebehoren; delicatessen, chocolade en snoeperijen; boeken, cd’’s, papierwaren, cosmetica, ecosnuisterijen; cava, wijn, sherry - proef onze selectie voor de feestdagen; maak kennis met microgreens: biologische, duurzame supervoedzame kiemgroenten, verwerkt in de tapas van het biocafé; cadeautjes, cadeautjes, cadeautjes … te veel om op te noemen, kortom. En alles bio en duurzaam.

Geniet tijdens het kiezen en keuren van live pianomuziek. Liesbet Vermeiren verklankt haar passie voor flamenco en klassieke muziek aan het klavier. Daar zitten ongetwijfeld wat bekende vilancicos tussen: Spaanse kerstliedjes.

Op zaterdag 10 december, de klok rond, van 10 tot 10 (22u)Op zondag 11 december van 10 tot 20u

Knusse Kerstmarkt
Knusse Kerstmarkt

Zambomba op 17 december

Het typisch Spaanse pre-kerstfeest is genoemd naar het muziekinstrument dat ze gebruikten om kerstliederen te begeleiden: een aarden pot bespannen met een stuk perkament of vel, met in het midden een stok die op en neer glijdend, diepe holle tonen voortbrengt. De Spanjaarden lieten in de 18de eeuw het instrument trouwens achter in Vlaanderen: de rommelpot.

In de dagen voor Kerstmis komen families en buurten samen voor de zambomba, om te zingen en te dansen, te eten en te drinken. Het accent ligt op het meedoen. Er zijn in principe geen artiesten of publiek maar aanwezige muzikanten nemen van nature de begeleiding voor hun rekening.

Zo komt het enige Vlaamse flamencokoor, Savia Flamenca, voorzingen. En de flamencoprofessionals Antonio Paz (zang en gitaar), José-Luis Dominguez (gitaar) en Saïdjah la Zambra (dans) toveren onze zambomba om tot een heuse kerstvoorstelling.

Op zaterdag 17 december, 21 uur, ticket: 25 euro (welkomdrankje inbegrepen).Reserveer uw zitje bij Lene via lene@devolmolen.be of +32 473 59 37 11.

Professionele artiesten geven aan onze zambomba een artistiek tintje.
Professionele artiesten geven aan onze zambomba een artistiek tintje.

Meest recente posts

Blog & nieuwsbrief

Schrijf u hier in & ontvang ons laatste nieuws in uw e-mailbox

Blog

In de kijker

VAKANTIEVERBLIJF B&B VOLMOLEN

Bij ons overnachten? 

Welkom bij zusterbedrijf aan de overkant, Vakantieverblijf B&B Volmolen.

Ontdek Meer